Kencekeverés 3.
A higiénia
Az egyik legfontosabb dolog a krémkeverésnél: a higiénia. Azért fontos mert pl. ha tiszta edényekkel dolgozunk, és tiszta edénybe töltjük a krémünket, akkor hosszabbítjuk az eltarthatósági idejét. A szabályok: mindig tiszta kézzel dolgozzunk
az edényeink is mindig legyenek tiszták - rakjuk be őket a mosogatógépbe
vagy pár percre a mikróba
vagy főzzük ki őket forró vízben
Az első recept
Itt leírom, a lépéseit egy könnyen elkészíthető receptnek melyet a kezdők is gond nélkül megcsinálhatnak.
Egyszerű ajakbalzsam: 2 evőkanál (ek.) olívaolaj
1 ek. méhviasz
1 teáskanál (tk.) kakaóvaj vagy sheavaj vagy kókuszolaj
illóolaj ízlés szerint
1. lépés: Megtisztítjuk az eszközeinket ( főzőpohár, kanál, tégely/ajakápolóstift tok )
2. lépés: Előkészítjük az alapanyagokat ( kimérjük őket... stb)
3. lépés A .lábasban vizet forralunk, beleteszünk egy befőttesüveg tetőt, és ráhelyezzük a főzőpoharat (benne az összes alapanyaggal kivétel az illóolajak)
4. lépés: Megvárjuk míg minden felolvad ( méhviasz, választott vaj)
5. lépés: Levesszük a tűzről, és beletesszük az illóolajat,és elkeverjük
6. lépés: Tiszta! tégelybe töltjük, tartósítani nem kell
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése