Kencekeverés 2.
Hogyan kezdjünk neki?
Hát igen, van úgy hogy szeretnénk valamit csinálni, de ott állunk, és nem tudjuk hogy hogyan kezdjük el. Ebben most segítek: 1. Tájékozódjunk. Először mindig szerezzünk egy alap tudást amivel nekiállhatunk a dolgoknak. Tájékozódjunk weboldalakról, blogokról - lukreciakencei.hu , tudatosmetropolita.blogspot.hu
2. Eszközök beszerzése. Szintén tájékozódjunk arról hogy milyen eszközök szükségesek az egyes kencék elkészítéséhez, sokat a konyhából beszerezhetünk, de vannak pár "speciális" eszközök amiket érdemes beszerezni webáruházakból, vagy boltokból - webshop.cosmio.hu, naturkence.hu
3. Alapanyagok beszerzése. Webáruházakból, vagy egyéb boltokból webshop.cosmio.hu , naturkence.hu
4. Recept keresése. Döntsük el hogy melyik receptet szeretnénk elkészíteni, én egy egyszerű alapreceptet ajánlok, hogy be tudjuk gyakorolni az eljárásokat
Alapanyagok, eszközök.
Ebben a bejegyzésben olyan alapanyagokat, és eszközöket ajánlok melyek elegek lesznek egy kezdő számára
Alapanyagok : Vajak: Kakaóvaj - én ezt ajánlom, mert ez a legolcsóbb, és könnyű vele dolgozni, könnyen beszerezhető ( gyógyszertár, webshop)
Sheavaj - ezt is be lehet szerezni pl. webshopokból - ettől krémesebb lesz a kence és jobban fogja táplálni a bőrünket ( kicsit borsosabb ára is van)
Kókuszolaj - szobahőmérsékleten szilárd, könnyű vele dolgozni, és sok helyen megtalálható, és isteni illata van :) Olajok: Olívaolaj - én ezt ajánlom a leginkább mert ez szinte minden háztartásban megtalálható, és alapreceptekhez tökéletes
Ricinusolaj - gyógyszertárban beszerezhető olaj, jót tesz a bőrnek
Méhviasz: Fontos alapanyag a krémekben, ettől lesz krémes egy kence, alapreceptek kipróbálásához kiváló, és a nehezebb krémekbe is alapanyag
Emulgeátor: Plantemuls - Nagyon jó emulgeátor, csak meleg eljárással készült krémekhez alkalmazható, ez is egy alaprecept kipróbálásához nagyon jó pl.: vizes kézkrém
Tartósítószerek: Rokonsal - tejsav - Ez a kombináció kiegyenlíti a krém Ph-ját, és a krém összetevőitől függően eltartósítja azt
Eszközök: Lábas - Mindegy hogy milyen az a lényeg hogy vizet lehessen benne forralni
Hőálló/ dupla falú edény : A krémek főzéséhez
Mérleg: Gramm pontossággal mérjen, a krémek hozzávalóinak kiméréséhez
Kézimixer/Tejhabosító : A krémek összekeveréséhez
Hőmérő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése